Ułatwienia dostępu

Smaki Chopina

„Smaki Chopina” – warsztaty kulinarne


Co lubił jeść i pić Fryderyk Chopin?

Podczas warsztatów kulinarnych opowiemy, jakie były ulubione dania i napoje kompozytora. Uwielbiał gorącą czekoladę, zajadał się świeżym twarożkiem, lubił owoce i warzywa. Chętnie jadł pieczoną solę, pulardę nadziewaną owocami i orzechami. Dla zdrowia pił napary ziołowe i kawę żołędziową. Wiele z tych potraw także dziś uznalibyśmy za wyjątkowo dla nas korzystne. Niektóre z ulubionych dań czy napojów Chopina są pracochłonne i wymagają czasu, by je przyrządzić. Są jednak takie, które bez problemu stworzą sami uczestnicy warsztatów. A wszystko oczywiście pod okiem fachowców od gotowania. Można będzie skosztować smakołyków Chopina, a przy okazji przekonać się, jak dobrych produktów używano 200 lat temu.


Smaki Chopina
Smaki Chopina

Europejskie Centrum Artystyczne im. Fryderyka Chopina w Sannikach jest instytucją współfinansowaną ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego oraz Miasta i Gminy Sanniki

WSPÓŁPRACA

PATRONI MEDIALNI
  • Tygodnik Płocki
  • Radio Q FM
  • Radio Płock FM
  • Radio Victoria FM
  • TuSochaczew.pl
  • Nowy Łowiczanin
  • Gostynin 24
  • Radio kolor FM
  • Wyborcza.pl
  • Petronews.pl
  • Radio Sochaczew
  • Radio KRDP FM